Nuttig om weten:
-    Fase 1: Vanaf kruispunt Westerlosesteenweg met Borchtstraat (t.h.v. Hof Ter Borcht) tot 50m voorbij de Oude Baan (VACO).

-    Fase 2: Verdere deel van de Westerlosesteenweg t.e.m. het kruispunt met de Provinciebaan.

-    Fase 3: Borchtstraat, deel (geasfalteerd deel tussen Westerlosesteenweg 49 en 51). Deze fase zal door de aannemer wellicht tussen fase 1 en 2 uitgevoerd worden (30 werkdagen) terwijl de nutmaatschappijen bezig zijn aan fase 2.

Voorlopige timing op 23/2/2012 (indicatief en dus onder alle voorbehoud!):
-    Van 5 tot 17 maart: Bouwrijp maken van de werf in fase 1 door Aannemingen Van Wellen (bomen rooien, opritten wegnemen en vervangen door tijdelijke opritten, voortuinen vrijmaken). Hierbij wordt de werf volledig afgesloten.

-    Vanaf 19 maart: De nutmaatschappijen (Eandis, Pidpa, Telenet en Belgacom) starten met de aanleg en of verplaatsing van hun voorzieningen. Deze werken gebeuren met het afsluiten van 1 wegvak t.h.v. de werken. Hiervoor worden verkeerslichten geplaatst over een afstand van maximaal 100m zodat bewoners en bedrijven maximaal bereikbaar blijven en De Lijn en hulpvoertuigen gemakkelijk doorkunnen.

-    Vanaf 4 juni: Aannemingen Van Wellen start met de aanleg van riolering in fase 1 en heeft vanaf dan 150 werkdagen voor het hele project (3 fasen). De riolering komt op de plaats van het huidige fietspad. Hierbij wordt de werf volledig afgesloten. Het wegdek wordt nog niet opgebroken. Dit gebeurt pas na het bouwverlof om de toegankelijkheid voor bewoners en bedrijven zolang als mogelijk optimaal te houden.

-    Van 9 t.e.m. 27 juli: Bouwverlof.

-    Vanaf 30 juli: Afwerking riolering opbraak wegdek fase 1 en aanleg nieuw wegdek. De nutmaatschappijen starten of zetten hun werk verder in fase 2.

Fietsers:
-    Vanaf 5 maart tot de beëindiging van fase 1 dienen fietsers de omleiding langs de Snepkens of een zelf gekozen omweg te nemen. Aangezien de werkzaamheden van bij de aanvang van de werken aan de kant van het huidige fietspad doorgaan wordt het fietspad volledig afgesloten.
-    Plaatselijke verkeer wordt steeds tot de grootste voorzichtigheid voor zichzelf en de werknemers aangemaand!

Openbare verlichting en gas:
-    Van zodra de bestaande openbare verlichting wordt weggenomen zal er in een beperkte, tijdelijke verlichting voorzien worden.
-    Langs de volledige fase 1 en 2 zal er een gasnet aangelegd worden.

Riolering:
-    Contact met Hidrorio: 0800-90 300 of riolering@pidpa.be
-    Contact met afkoppelingsadviseur: afkoppelingen@mebumar.be met vermelding van ‘Dossier K-06-029 Westerlosesteenweg Herselt’.

De Lijn (lijn 490-494-307):
-    Van 5 tot 17 maart en vanaf 4 juni volgt De Lijn de omleiding langs De Snepkens. De haltes ‘Vijverstraat’ en ‘Stippelberg’ worden dan opgeheven. T.h.v. het kruispunt Westerlosesteenweg met de Provinciebaan komen er 2 tijdelijke haltes voor de duur van de werken. Info: 070/ 220 200 of via  www.delijn.be > ‘Mijn lijn’ kan men aanvragen om per SMS op de hoogte gehouden te worden van wijzigingen.

Afval:
-    De bewoners zullen op tijd ingelicht worden wanneer de gewone regeling tijdelijk niet zal kunnen doorgaan omwille van de werken. Dit zal eerder uitzonderlijk gebeuren.
-    Schrijf of kleef uw huisnummer op uw afvalbak zodat deze niet verloren gaat.

Bereikbaarheid bedrijven:
-    Er zal voorzien worden in signalisatie die de bereikbaarheid van de bedrijven aangeeft. Dit wordt nog verder uitgewerkt.

Info – Vragen – Opmerkingen:
-    In de werfkeet kan men terecht voor alle vragen of opmerkingen tijdens de werken. De locatie van de werfkeet is nog niet bepaald maar ze zal voor iedereen duidelijk zichtbaar worden opgesteld.
-    Vanuit de gemeente wordt er een nieuwsbrief gestuurd wanneer er nieuws te melden valt. Stuur een mail naar informatie@herselt.be met vermelding ‘Westerlosesteenweg’ indien je deze nieuwsbrief wenst te ontvangen. Dezelfde inhoud zal ook op de gemeentelijke website (www.herselt.be) worden geplaatst.
-    Voor vragen of opmerkingen bij de gemeente kan je terecht op de dienst openbare werken (openbare.werken@herselt.be, 014/ 53.90.33).